10. september 2009

Snoninger med brugsværdi..

..eller mit lille hemmelige projekt. Nu kan det afsløres, at det var et par fingerløse handsker eller pulsvarmere om man vil. Et ønske fra min "hundehviskende" veninde til hendes nyligt overståede fødselsdag. (Det er koldt at være hundetræner i efterårssæsonen, men man skal stadig kunne bruge sine fingre.) Det var ikke specificeret, at de skulle være hjemmestrikkede, men den syntes jeg nu ikke jeg kunne lade stå hen, så jeg gik på jagt. Hos Garnstudio/Drops fandt jeg opskriften på disse og på en af de rigtig varme dage i sidste del af august købte jeg 100% dejligt varmt uldgarn hos Tanterne og startede op.
Faktaboks:
Design: Drops
Garn: "karisma", 100% ren, ny uld. Fv. 54
Forbrug: 72 g
Pinde: 3½, korte bambus strømpep. Havde ikke prøvet den korte udgave før, men det er da dejligt at man ikke sidder der og stritter med lange pinde til et forholdsvist lille arbejde.
Ændringer: bare en lille smule kortere i skaftet
Hit eller skidt: jeg kunne da snildt have beholdt dem selv, og veninden blev også glad, så det må være en hitter! Begge mine piger vil også have pulsvarmere nu her til den kolde tid. "Det er altså bare smart uden fingre". :-)


Siden sidst har vi haft endnu en fødselsdag i familien. Denne gang var det mellemste-frøkenen, som fyldte 9 år. Hun blev fejret på selve dagen; d. 2/9 med kaffe og farmorens berømte lagkage samt middag med de nærmeste. (vi var 12) Hendes far havde heldigvis fået lov at komme hjem og være med, men det havde vi ikke fortalt hende. Så det var en ekstra overraskelse, at han kom og hentede hende i skolen. Store smil over hele linjen. Lørdag var der så trommet sammen til en gang frokost og igen kaffe/kage; da var vi så 22. Begge dage rigtig hyggelige og hun nød selvfølgelig at være centrum. ( på billedet i baggrunden sidder hun som en skøn 3 årig. Åhh, hun var så lækker. :-) )
Dagen før fødselsdagen havde jeg også en fridag, hvor "strikkeklubbens" Københavnertur løb af stabelen. Den kommer der lige en lille beretning omkring senere.
Til gengæld kan jeg fortælle at vi har fået booket en miniferie i uge 42. Tre dage i Ho Feriecenter snupper vi sammen med min søster, svoger, deres piger og vores Momse. Vi var der for et par år siden og det var super hyggeligt. Et lille, overskueligt vandland, flere aktiviteter for børn og voksne og tæt på Vesterhavet - og ikke mindst vævestuen i Ho!!! Så kan man da ikke ønske sig det bedre, vel? :-)

5 kommentarer:

Helle : sagde ...

Dejlige pulsvarmere, godt at veninden blev glad for dem. Tillykke med datteren ! Håber I får en rigtig dejlig tur !

Ulla sagde ...

Tillykke med datteren

Jeg er dødmisundelig over ikke at have været med i kbh. Jeg glæder mig meget til at læse mere om turen.

Tine sagde ...

Tillykke med datteren!

Super fine pulsvarmere. Lige nøjagtig den model har jeg også lavet. Den er rigtig sjov at strikke.

Jette sagde ...

Fine pulsvarmere, de er skønne at have på, så du må hellere få gang i et par til dig selv. Og tillykke med datteren. Glæder mig til at høre om din Københavnertur.

Fru Thorsted sagde ...

Tak for lykønskninger til min søde pige!
Tror også at der på et tidspunkt kommer flere pulsvarmere herfra. :-)