11. september 2009

Københavner-tur

Det er jo godt nok nogle dage siden, men en lille beretning om turen til Staden, bliver I ikke skånet for! :-) Jeg har desværre ingen billeder, da dem jeg tog med mobilen ikke vil være med til at blive overført hertil... Og jeg må med det samme tilstå, at det ikke var det vildeste indkøb jeg fik med hjem fra den tur.

Tirsdag d. 1/9, vejret var fantastisk til en bytur; stort set den eneste dag i den uge, hvor det var varmt. Togturen blev garneret med rundstykker og kaffe og så frem med strikketøjet. Vi ankom til hovedbanen ca. 10.30 og så gik vi ud i solskinnet. Og gik, og gik og gik... Vi var bagefter ærgerlige over, at ingen af os havde en skridttæller på. Det kunne have været meget sjovt at se hvor langt vi egentlig havde bevæget os rundt.
Der blev mest fokuseret på ikke-på-Strøget-butikker. Det er nu mere spændende at se noget, som man ikke også finder i alle andre større byer.
En lille butik, som var super fin, var Liebe i Kompagnistræde. Her var øjenguf for dem som kan lide retro ting og sager. Der var håndstrikket børnetøj, hæklede tæpper, fedt porcelæn, gamle pigebøger og skønne, skønne farverige tapeter. Fandt mig et par porcelænsøreringe, som jeg da ikke kunne leve uden (billede lånt fra Liebeshop) Mine er med sølvringe i istedet, men ikke mindre smukke, synes jeg.
Første fiberrelaterede butik vi 6 kvinder væltede ind i, var Sommerfuglen. Den kender de fleste, for mit vedkommende var det første gang jeg var der. Rigtig mange ting at kigge på, røre ved og blive fristet af. Fine, små hjørner hvor man kunne "blive væk" og fordybe sig lidt.
Næste besøg var hos Uldstedet, som jeg må indrømme at jeg ikke var voldsomt imponeret af. Altså ingen tvivl om, at de havde meget lækkert garn og nok af det, men savnede altså nogle flere inspirationsmodeller og noget.
Vi havde en lille knappebestilling med hjemmefra og havde ikke heldet med os de første steder, så det var jo nærliggende at prøve at finde Nikolaj Plads og Handler. Det tog næsten pusten fra os med alt hvad der var at finde dér i kælderen og til trods for en milliard (cirka) forskellige knapper havde de altså ikke de metal-mariehøner vi kom efter.
Så blev det frokosttid og vi havde på forhånd bestilt bord på Kanal Cafeen. Her fik vi os en omgang godt dansk smørrebrød og kunne samtidig sidde og nyde udsigten til Christiansborg. Godt tanket op begav vi os videre ud i de Københavnske gader og stræder. Vi gjorde holdt hvor vi faldt over noget spændende, fik kigget rigtig mange steder. Var også en tur i Creme de la Creme....; mest for at se hvad det er de vil have så frygteligt mange penge for. Bl.a. et par brøndbyfarvede blebukser til 299,- eller en lillebitte hagesmæk til 149,- Godtnok håndstrikket, men... tja.. hvad skal man sige. ;-P Tænk, hvor vi alle ville være multirige hvis vi havde solgt alt hvad vi har frembragt til sådanne priser... hihi.
Vejen blev også lagt forbi Kongens Have og den ene af de små pavilloner på hjørnet, der huser Amimono. Mini-mini-butik, men meget sød og fin. Her lagde jeg dagens eneste (!!) garnindkøb; 25 g højlandsgarn og 25 g alpaka til et par halvhandsker med klokkekant. Det tog jeg så helt til Hovedstaden for at købe.. haha.
Efterhånden var dagen ikke ny mere og vi satte kursen tilbage til toget. Mens vi ventede mødte vi så Lene Høxbro, Vivians svigerdatter, der selvfølgelig spurgte om vi da ikke havde været i Bette Design. For H..... da, nej, den havde vi så ikke lige været i jo. Må blive på næste tur!
Vi sank trætte og mætte af oplevelser ned i togsæderne, for 10 minutter senere at blive jaget ud igen, da vores tog var kaput og måtte erstattes med et andet. Hjem kom vi dog - til øsende regnvejr. Det var timing på højt plan.
En skøn, skøn tur i godt selskab. Utroligt hvor ubesværet det går at sende sådan 6 forskellige kvindemennesker afsted, bare vi har vores strikketøj og noget garn at tale om. :-)

3 kommentarer:

Helle : sagde ...

Ja det lyder til at I havde en rigtig dejlig tur !

Jette sagde ...

Du fik da købt mere end jeg gjorde...:o)) Men det lyder da alligevel til at have været en dejlig tur. Og Handler bliver man helt paf i. Synd at i glemte Bette, den er et besøg værd, og er ligesom du ikke imponeret over Uldstedet.

Sylvia sagde ...

Heisann
For en Nordmann er også København en deilig by. Jeg var der i høst, og var for første gang innom Sommerfuglen!!!
Disse øredobbene du hadde kjøpt deg, så jeg da jeg var på Tante Grøn i Odense (en herlig garnbutikk)Disse skal jeg kjøpe neste gang jeg er i Danmark!!!
Du har en fin blogg, som jeg kom til da jeg surfet litt rundt på nye blogger.