22. august 2011

Viben er landet

ganske vist noget sent på sæsonen... ;-) Købte noget flot lilla dunlin-garn (som jeg ellers ikke er specielt gode venner med, men farven var super)og opskrift til toppen i februar, da Tanterne var på Kulturmaskinen. Faldt så over et rigtig godt tilbud  hos Hr. Weller og så endte det med, at blive tunika'en i en brændt brun,der røg på pindene. Sådan kan noget jo trænge sig på... Den har været fundet frem sådan tilbagevendende siden påsken; på diverse længere bilture, så det har ikke været et hurtigt projekt fra mig. Nu er den heldigvis færdig og samtidig kan vi jo nyde godt af lidt forsinket sommer, så den er taget i brug med det samme.

Fakta:
Design: Else Schjellerup
Garn: Bomuld/Hør fra Garnudsalg.dk
Forbrug: 244 gr. til str. L/XL
Pinde: Knit Pro træ str. 2½ (uh, det var en sejtrækker, men måtte derned for at ramme strikkefastheden!)
Ændringer: Kan vel egentlig ikke kaldes en ændring, når det er noget opskriften selv foreslår... Jeg har valgt at strikke med både ballon- og ribeffekt. (Ballonen er nu nok mest hende der er inden i tunikaen...)
Hit eller skidt: Lidt kedelig på de lange stykker, noget mere spændende, når man kommer til det øverste stykke med bl.a vendestrik for at forme hals og ærmer. Rigtig sød model. Og garnet er bare lækkert. Dejligt at strikke med og ikke nær så hårdt, som man kunne tro, når der er hør iblandet. Det har tendens til at splitte lidt, når man strikker, så der skal man lige være opmærksom på, at få alle tråde med.

Kan lige kaste en anden, forlængst færdiggjort, ting ind nu jeg er igang. (Selvom blogningen ikke er godt vedligeholdt, betyder det jo ikke, at intet er blevet strikket eller hæklet i den tid... :-) )

En lille fin vest, som jeg faldt totalt for, anden gang i år, hvor tanterne var på besøg på Strikkecafeen.
Fakta:
Design: Ann H. Jepsen
Garn: Blomsterfrø fra Tante Grøn
Forbrug: 1 ngl. af hver farve. Her er brugt lavendel, syren og lyseblå.
Hæklenål: Clover nr. 3
Ændringer: Ingen
Hit eller skidt: Enkel og lynhurtig at lave. Helt vildt sød til en lille tøs over t-shirt og jeans. :-)

Nå, aftensmaden laver jo ikke sig selv...
4 kommentarer:

Jette sagde ...

Åh, hvor er den flot den tunika, den vil jeg også lave engang. Og den lille vest er bare bedårende.

Tine sagde ...

Hvor er den tunika blevet smuk!
Og dit barnevognstæppe er altså også blevet super fint!!

Super hyggeligt at hilse på dig i Vejle :-)

Kirsten Amstrup sagde ...

Ja, tunikaen er rigtig, rigtig flot. Jeg synes virkelig det er beundringsværdigt, at du har strikket på så tynde pinde og samtidig i det hårde dunlin garn. Det havde mine arme ikke holdt til.
Men tunikaen vil jeg faktisk gerne strikke, mon ikke også den kan laves i uld? den kunne være god at have i vinter.

strikkeentusiasten sagde ...

Din Vibe er blevet rigtig rigtig flot i Wellers Hør/Bomuld......... jeg vil give dig ret i den er lidt sej at strikke på så små pinde men resultatet er det hele værd.....jeg har strikket den både i Dunlin og i Højlandsuld.

Også en rigtig sød vest.

kh Jane