6. oktober 2009

Hæklerier og strik med et formål…

.. min vest er endelig blevet færdig. Mit første ”rigtige” projekt i ren hækling. Altså i beklædningsdels-forstand. Den udspringer af en forelskelse i Laila’s Bella Donna, som jeg måtte indse var for indviklet til min hæklekunnen. Surfede lidt rundt og fandt så en anden opskrift. Var dog i noget meget tykkere garn og jeg havde jo det her Noro, som jeg gerne ville lave et eller andet i. Så enden på dilemmaet blev, at jeg fiflede lidt med opskriften og fik en brugbar vest ud af det. Yeijijh, siger jeg bare!! :-)
Faktaboks:
Design:
Rachel Søgaard (fundet på Familie Journalens hp)
Garn: Noro Kureyon Sock yarn fv. S188. 70% uld, 30% nylon
Forbrug: 166 gr.
Nål: 6
Ændringer: I sagens natur en hel del. Flere udtagninger og et bredere bærestykke, større ærmegab (som endte med at blive et kapitel for sig, da de blev for stramme. I stedet for at skulle hen og trevle op, foreslog en af mine medstrikkere i onsdagsklubben at sy godt omkring en maske; klippe skidtet op og få hæftet grundigt. Som sagt, så gjort. Så var det ærmegab udvidet - med et suuuuug i maven, da saksen faldt... )
Hit eller Skidt: Farverne er jo helt fantastiske og i første omgang var det også dem jeg faldt for. Købte garnet uden egentlig helt at vide hvad det skulle blive til. Jeg syn’s selv min vest er et hit og jeg er rigtig meget på toppen over, at jeg rent faktisk har hæklet noget brugbart, som ikke blot er en kant eller en lænke!! ;-)

Min cumulus-vest er godt undervejs. Kostede godt nok lige lidt hovedbrud, men en opringning til Ingridmarie gav løsningen; der var en fejl i opskriften. Ikke typisk Annette D., men det kan åbenbart også ske dér. Nu går det meget bedre og på p 7 er det jo forholdsvist tjept. Trods snoninger og andre sager.
Speaking of: Så var jeg jo i torsdags til strikkecafé på Kulturmaskinen, Odense. Altid en oplevelse og med indbygget undervisning. Jeg øvede mig lidt i vendestrik samt bieser, som f.eks. i denne her, som Ulla så fint har fremstillet! Købte selvfølgelig den nyeste bog; der er rigtig mange søde og skønne modeller. Desværre kun op til 8 år, men så må man i gang med regnemaskinen.Ovre hos Tine faldt jeg over denne fine opfordring. Se mere her. Super måde at støtte på og samtidig få brugt nogle bomulds- og acrylrester!! :-) Strikker du en lille hue eller to??? Jeg gør…

6 kommentarer:

Helle : sagde ...

Nej hvor er din vest blevet utrolig flot, kan godt forstå at du er glad for den, og når det så enda er det første du har hæklet til dig selv. Du kan godt være stolt, det er jo ikke lige let når du samtidig skal lave opskriften om.

Tillykke med den, farven er smuk ! og klær dig godt.

Tine sagde ...

Hvor er din vest bare blevet flot!
Jeg er imponeret. Jeg er nemlig elendig til at hækle :-)

Godt det lykkedes at få styr på cumulus opskriften.
Den bliver så flot når den er færdig!

Og velkommen i hueklubben :-)
Jeg er spændt på hvor mange de får!

Merete sagde ...

Vesten er bare så flot, sikke nogen farver. Den må også være blød. Kan godt forstå er du er glad for den.
Merete

Jette sagde ...

Ja, kan jo sige at jeg har set den IRL på cafeen og den er bare superflot og klæder dig godt, skønne farver med det garn.

Lise (fru Kvist) sagde ...

Og den er endnu flottere live, hvor man kan se de smukke farver rigtigt!

Fru Thorsted sagde ...

Jeg er også bare rigtig glad for den! Og nej, farverne ydes slet, slet ikke den rigtige respekt på skærmen...
Var også heldig med mit noro-valg; der var ingen "ubehagelige" overraskelser med en eller anden hidsig gul eller andet midt i farveforløbet. :-)