23. oktober 2007

Hindbær

(ok, ikk' særlig godt billede...)er færdig! Og hvis jeg selv skal sige det: en skøn lille sag. Et rigtig hyggeligt strikketøj og frøkenen har ivrigt fulgt med i processen. Hun er svært tilfreds...
Fakta:
Design: Annette Danielsen (for Isager) fra "Hønsefødder og gulerødder"
Garn: "Indiecita" 100% alpaca fleece i rød (fv. 1299) og "sommer" (fv. HP007) herfra. Originalgarnet er jo Isagers "Tvinni" & "Spinni", men tog chancen og lavede den i "Indiecita" og det lod sig fint gøre.
Forbrug: 81 g rød og 87 g "sommer" til str. ca. 7 år.
Pinde: rundp. 3 + 4
Ændringer: Slog op til en str. 6 år, men lavede så en ekstra øgning, så nederdelen blev lidt videre forneden samt strikkede længden som til en str. 8 år. Har desuden sat en 2 cm bukse-elastik ind i kanten foroven, da jeg syn's den var lidt for løsagtig uden.
Hit eller Skidt: Den er bare i orden! Der er hverken blevet mukket over, at den kradser eller noget. Mit første projekt fra "hønsefødder..."; totalt i orden strikkebog! :-) (På billedet herover poseres der, men gråvejr er nu engang ikke det perfekte fotovejr...)
I morgen har jeg tidligt fri (til gengæld skal jeg så arbejde længe på fredag; men den tid - den ...) Håber på ligeså flot efterårsvejr som de sidste par eftermiddage. Det er godt nok ved at være koldt og mørkt om morgenen. Og tænk i week-enden er det tid til "ur-manøvren"... Så bliver det kun mørkere endnu!! (Dog lysere lige for en kort bemærkning, så det må vi huske at nyde.)
P.S. måske "nogen" skal bede om små sokker af det resterende dejligt, varme og røde alpakkagarn..... ;-)
14. oktober 2007

Dejlig efterårsdag

tilbragt i Odense Zoo sammen med søster, svoger og niece. Vi havde pakket madkurven, kaffen og det gode humør - og så fik vi alle en på opleveren. Der var rigtig mange mennesker; det gode vejr var en af grundene, men også fordi ham her var på scenen. Ungerne syntes det var sjovt og fik tilmed en snak og en autograf bagefter. :-)

Behøver nu ellers ikke ta' i zoo for at se "store dyr": Denne bor i vores entré. Uuuuhhh, jeg er dælme ikke sej, når det kommer dertil. For hulen altså. Så hvis jeg er alene hjemme, får den lov at sidde ubemærket... og ellers får jeg en af børnene til at snuppe den. Total u-cool mor!! hi-hi. Det er faktisk min søsters skyld... ja, det er så... nemlig! Da vi var små/yngre, plejede hun at jagte mig rundt i hele huset med en edderkop i hånden og jeg hylede og skreg jo som en gal. Jeg kan slet, slet ikke ha' dem. Og når de så bliver så store som ham her ved siden af med hår på tænderne og kommer trampende henover gulvet og op ad væggene - ja så er jeg skredet... !!!

Så var der jo lige noget med et sjal. Det er afsendt (og modtaget med tak) af min veninde. En gave i utide, fordi hun bare er så sød og fordi hun har fået nyt arbejde. ;-)
Fakta:
Design: Mit helt eget, hvis man kan kalde det et design. Det er lavet, som jeg tænkte; hen ad vejen. Først hæklet og siden en strikket flæsekant.
Garn: "Note Twist" fra Bilka. 81% acryl/19% uld. Gammelrosa/sand/råhvid-meleret.
Forbrug: 134 g.
Hæklenål/pinde: nål 8 og rundp. 7 (80 cm)
Glemte at måle det, men det blev lidt til den lille side.
Hit eller skidt: Modtageren melder ud, at hun er ganske tilfreds og har piftet en "100 år gammel frakke" op med det... - Hæklede først en stor trekant af en masse luft- og fm. Var ikke helt tilfreds og tænkte, at en strikket flæse med lidt huller og noget var ok. Og sådan blev det...
Ellers er hindbær færdig. Vil dog gerne ha' et billede af den unge dame i nederdelen, så det får vente med en historie om den.
Er derudover gået i gang med en slipover med snonings-ugler til Christian. Et "gammelt indkøb" herfra som jeg lige kom i tanker om, den anden dag. Og så er jeg da forresten også startet på en ny hue til ham. Den er nu kun lige kommet på pindene, så måske er det egentlig lidt snyd at den står på listen... hehe...
I morgen nyder vi jo så den første "rigtige" feriedag, hvor der er planlagt biograftur og lidt shopping. ("Ratatouille" vandt lodtrækningen, så den sætter vi os i de bløde, røde sæder og ser kl. 12:30) Fortsat god efterårsferie derude!!!


9. oktober 2007

Så er det vist på tide...

...med et livstegn her fra mig!!
Og det bliver med et bevis på, at min første Snowdrop rent faktisk er færdig. Den har også været på et par gange - og jeg er vild med den. Okay; 2 indsigelser: den er for varm (endnu) og ærmehullerne er lidt for stramme.
Egentlig ikke nødvendigt med en Faktaboks, da denne model jo så rigeligt er set/lavet/brugt i blog-land, men her kommer den nu alligevel:
Design: Amimono; Helga Isager
Garn: Tvinni grøn (fv. 37), kid mohair lysegrøn
Forbrug: 83 g tvinni + 53 g kid mohair i str. (godt og vel) L
Pinde: rundp. 4 + 6
Ændringer: Slog 147 m op for at få en lidt større str. Den oprindelige hedder jo M/L og det mente jeg var lige optimistisk nok til mig. Lavede også ærmeåbningerne lidt større, men de kunne nu godt ha' fået en tand mere. Det ved jeg så til næste gang.
Hvilket fører til: Hit eller Skidt: For det er jeg sikker på, at der bliver.. En snowdrop mere altså. Den er jo bare supersød. Og så det der med at man slår op; strikke, strikke, strikke, lukker af og så er der bare lige 2 snore at hæfte og vupti - så har man da en bluse!! Genialt!! :-)
Det skrider også fremad med "hindbærrene" til Helena. Mangler de sidste par cm eller 4 og så er den faktisk færdig. Og så er det, at jeg ikke rigtigt ved, hvad der skal på pindene derefter!! Har sådan set garn liggende til både det ene og det andet. Kan være der må en afstemning igang som til biograffilmen der også! ;-)
Indimellem "snowdrop" og "hindbær" er det, som nævnt, blevet til et hæklet/strikket sjal. Mere om det næste gang...
Ellers ser vi jo frem til nogle feriedage i næste uge. Efterårsferie til ungerne. Jeg har fri mandag og tirsdag. Der skal hygges igennem... Vi har i hvertfald planlagt en bif-tur, men kan ikke helt blive enige om filmen. Der stemmes om disse 2....og vi endnu ikke nået til en afgørelse! Det ligger dog fast, at det kun er pigerne og jeg der tager i biffen. Christian får lov at hygge sig med farfar og farmor imens... Jeg kan også høre, at en tur herind presser sig på, men det bliver for deres egne lommepenge!! - Tirsdag, i løbet af dagen, tager pigerne så til Skagen med farfar og farmor, mens Christian og jeg bliver hjemme. Jeg skal jo desværre lige arbejde lidt og han skal i børnehave, men så har vi hyggetid om eftermiddagen/aftenen "uden pigerne", som han pointerer.. ;-)