29. februar 2008

Mød Tulle…Det nye medlem af familien Thorsted. Ældstebarnet fylder snart rundt for første gang og et af de helt store ønsker i den forbindelse er en dværghamster. Det var mosteren ikke sen til at opfange og kunne ikke vente til d. 12. marts, hvor fødselsdagen indtræffer. Så allerede i mandags hentede de pigerne tidligt i sfo’en og kørte på hamster-togt. Ikke et øje er tørt… Den er da også sød, ingen tvivl om det, men altså… Nå, men tøsen har højt og helligt lovet, at det er hende, som er bur-renser og hvad det ellers medfører at være kæledyrs-ejer. (Moster havde holdt moralprædiken allerede ude i dyrehandlen.. ;-) )

Og så kan der ses frem til en aften i selskab med hende her. Det sker på Badstuen i Odense på torsdag d. 6/3. Barnepigen er arrangeret og jeg glæder mig rigtig meget. Forventer at det bliver både interessant og underholdende. Samtidig er der jo lidt ”pindefletteri” indlagt – så kan det ikke gå helt galt, vel? ;-) Har godt nok ingen at tage af sted sammen med, men mon ikke der er et par stykker eller fem andre der finder vej derind…

Derudover er der kun 14 dage til endnu en håndarbejdsmesse i Vissenbjerg. Den skal heller ikke i år forsømmes. Når man nu kan nyde godt af at bo så tæt på, er det bare med at komme af sted. Er sikker på, at jeg sagtens kan få en halv dag (eller mere) til at gå med fiber-gramseri! J Har dog stadig lidt indkøb tilbage fra sidste år, men det skal nu ikke afholde mig fra at finde dankortet frem, hvis jeg falder over noget lækkert..
Nå, fredagshyggen og roen er ved at indfinde sig. Lige om lidt skal der skrues op for "X-faktor"... God aften derude!!

24. februar 2008

Interweave Knits og snart hverdag..

For noget der virker som ca. 100 år siden, faldt jeg over et tilbud på IK, hvor man kunne få 5 numre til 4'res pris. Det måtte jo prøves og fredag kom så endelig det første eksemplar! Jeg læser, bladrer, nærstuderer og læser lidt mere stadigvæk... Tror jeg nok, man kunne blive glad for at modtage sådan jævnligt! :-)

Og så er det jo ikke ferie mere, men blot week-end. I morgen begynder hverdagen igen. Ugen er gået stærkt, som feriedage jo har det for vane. Men vi har hygget os og nået en masse. Ikke så meget praktisk, mere noget med at opleve lidt andet end vi plejer. Og det er jo heller ikke sådan af vejen...

Vores 4 dage (fra fredag eftermiddag til tirsdag) i Stege var mestendels velsignet med skønt vejr, så der blev vandret, kigget på butikker, besøgt bolsjekogeri (som lå i 5 min. gå-afstand) og bare slappet af. Vi tog en tur til Klinten; mand! der var mange trapper. Vi overvejede at skrive til rette vedkommende og bede om at få opsat ilt-apparat på halvvejen... De mange trin opad gav røde kinder! :-)
Og som det jo også tit er tilfældet, var det dejligt at vende næsen hjem igen. Onsdag var mormor på banen med husmoderlig assistance og børnepasning, da jeg havde en aftale hele eftermiddagen. Torsdag var jo den store "D-dag" og vi var så heldige, at faderen/husbonden også kunne komme med. Pigerne (Lillebror var ikke med...) nød det hele i fulde drag og da der så også blev inviteret på restaurant efter showet, ville jubelen ingen ende tage! Nu var vi så lissom kommet ind i den der spiral med at forlyste os, så da mosteren ville have os med i "Slaraffenland" om fredagen, slog vi selvfølgelig til... Lørdag og i dag er blevet brugt til at geare ungerne lidt ned igen - og geare moren op til mandag! :-)
P.S. Strikjakken er færdigmonteret og afleveret til Svigermama. Har dog endnu ikke fået hende lokket til en fotosession og har også lige glemt at få nedfældet detaljerne til en faktaboks. Stay tuned...

13. februar 2008

Nu med strik

Godt nok endnu ufærdigt, men dog med billeder af noget man er i gang med!Den noget dystre belysning (og ekstremt dårlige fotografering..) yder ikke svigermors trøje megen retfærdighed, men man kan vel ane konturerne. Den er hindbær-rød... Mangler sidste ærme. Fik hende til lige at prøve den her til aften og tilfredsheden bredte sig - både hos strikkersken og modtageren. Så jeg kaster mig over den afsluttende montering og opskylning med fornyet iver. Den har været noget sej at få syet sammen. Garnet går simpelthen over. Fibrene giver sig ligesom og bliver tynde efter så og så mange gennemtrækninger. Så der har været en del banden fra Fruens side.. (med kommentarer fra diverse unger: "Mor, man må altså ikke sige...") Men nu kan jeg snart se enden. Håber at jeg så kan få lov at filme den med indhold.


Og så er "Grace" ankommet til matriklen og tilmed påbegyndt. Jeg har desværre ingen garnvinde, så måtte igang på go' gammeldaws maner, men da den var klaret var det jo bare op og afsted. Skrider stille og roligt fremad. Den kommer med på mini-ferie her på fredag i håbet om, at der kunne gå hen og blive en stille stund... Glæder mig til den er lidt længere fremme og kan prøves på. Super sød bluse. Lige til at gå til og de 3 mønsterpinde læres hurtigt og så kører det bare derudaf!
Tilbage til førnævnte mini-ferie. Det var sådan en impulsiv ting. Havde gæster sidste lørdag, hvor vi snakker om, at de jo har investeret i en ferielejlighed. Den var så ikke udlejet i den kommende (fynske) vinterferie, nå, men kan vi så ikke låne den, da?? Jooh, hvorfor ikke?? Og så var den beslutning taget. Så på fredag eftermiddag drager børnene, farmor, farfar og jeg afsted hertil. Vi har den til og med tirsdag, så det bliver da bare herligt med nogle dage sydpå... Glæder mig til, forhåbentlig, bare at få tid til at sidde og stirre ud over vandet. Bare lige lidt.
Før det er der dog lige lidt der skal klares. Mellemste-datteren har tabt en plombe i en kindtand med kig helt op til hjernen (!), så den skal lappes i morgen. Kunne simpelthen ikke få en tid før efter vinterferien, så det må lige blive en midlertidig løsning. Hun er dog vældig sej. Ikke noget brokkeri. Tror ikke jeg ville tage det ligeså pænt, hvis jeg rendte rundt med sådan et hul i en tand!
Så herfra siger vi: Rigtig god uge 8 ferie. Ses!