29. september 2011

Klassiske småtterier og lidt om Fanø

og lad mig sige med det samme, at det er altså ikke sidste gang jeg skal til festival på den skønne ø. Vi kunne så heller ikke have ønsket bedre vejr og rammer om vores ophold. Skal også tilstå, at jeg overhovedet ikke fik taget nogle fotos.... Kameraet lå rigtig godt herhjemme! ;-) Heldigvis er der overalt mange skønne stemningsfotos, så I ved nok hvad jeg taler om alligevel - formentlig.
Vi var 6 kvindemennesker i blandet alder afsted i et lækkert, lyst sommerhus i Rindby. Ingen af os havde valgt workshops, så dagene gik med hygge, strik, ture til knudepunkterne, mere strik, en masse snak og grin og bare totalt afslapning. Helt fantastisk. Det var virkelig balsam for sjælen - i hvertfald for min!:-)
Hilste på og så endnu flere kendte ansigter i menneskemængderne. Overalt strikkende, garnpushende kvinder. Sikke den lille ø var fyldt.

Fik jeg noget med hjem? Jah, lidt jo... Fine, små keramikblomsterknapper, som tilmed kan lette samvittigheden, idet de, som der står på bagsiden af kortet: "are giving employment to women in SouthAfrica". Der var så mange flotte, søde og sjove knapper hos damen (kan altså ikke lige huske hvad hendes biks hedder), så jeg blev helt vægelsindet og nøjedes med disse.
Faldt også totalt for en helt ny Else Schjellerup model i en lækker blå farve; vest med fletninger. Opskriften var, så vidt jeg kunne forstå, helt frisk fra fad. 7 ngl. kom med hjem til den.
Derudover hjembragte jeg 12 ngl. super fed lilla tweed garn fra knitalot.dk med det flotteste spil. Tænker at det skal bruges til en "Loppem"; en model jeg har været vild med længe, egentlig havde glemt, men som jeg fornyligt fandt frem til igen.Så alt i alt en dejlig tur vestpå!

Til småtterierne:
Et lille sæt til en længe ventet dreng. Lillebror til sønnekes bedste kammerat; han skulle selvfølgelig begaves med lidt lækkert. En dag i Middelfart hos Garniture fandt jeg noget sokkegarn, som var så lækkert at det ikke ku' "nøjes" med at være til strømper, men skulle blive til babytøj. 
Faktaboks:
Design: Trøje: EZ "baby surprise jacket", Hue & booteez: "Sock yarn one skein wonders"
Garn: "Cashsock" fra Gepard, 6% cashmere, 69% uld, 25% acryl., fv. 6009
Forbrug: 84 gr til hele sættet
Pinde: knit pro træ 3,75
Ændringer: -
Hit eller skidt: Hit, helt klart. Har kredset om BSJ siden jeg så den og det er jo altså lidt en åbenbaring, hvis man kan sige det om et stykke babystrik. Det ligner absolut intet, når man strikker, men puff, så er den der bare - trøjen. :-) Og skal strikke noget mere til babyer i det cashsock; det er for lækkert.2. september 2011

Velkommen September

jeg ønsker mig en go', gammeldags lun september. En rigtig sensommer. Mine morgener afslører godt nok, at efteråret er på vej. Den der duft... meeen jeg er nu altså ikke helt klar til at slippe sommeren endnu.

Denne dag var kun 57 minutter gammel, da vi for 11 år siden modtog en dårende dejlig baby. Vores mellemste, som i dag har fødselsdag. Hun blev selvfølgelig vækket i morges som sig hør og bør. Havde, sammen med sin far, selv bagt muffins, som hun stolt medbragte i skole til uddeling i klassen. Vi skal fejre hende i aften sammen med familien. En lille sammenkomst på omkring de 20 personer. Bliver hyggeligt. Hendes ønskeseddel spænder vidt. Fra en ny hue til en tur til Alaska. Hvad mon pakkerne indeholder senere??? ;-)

Jeg ser frem til weekenden efter den første uges kursus. Vi lærer en masse og der er af og til dømt overload i mit stakkels hovede, men det er jo ganske og aldeles brugbar viden jeg (og bl.a. Jette), får serveret, så der suges ind og skrives notater. Og strikkes/hækles i pauserne...

For snart længe siden, i januar, kom en anden dejlig baby til Verden. Han skulle jo selvfølgelig begaves med lidt hjemmestrik. Så jeg ledte lidt hist og her - og kom frem til denne her:
Fakta:
Design: Eget, men med kraftig inspiration herfra
Garn: Rasmillas yndlings.., fv. 61
Forbrug: Fik den ikke lige vejet, men vil skyde på ca. 40 gr. til en str. ½ år.
Pinde: 3
Ændringer: som sagt, eget "sammensurium". En falsk lille snoning, et kubemønster foran og en glat ryg, v-hals og så var den i vinkel.
Hit eller skidt: Har ikke set ham i den, men mor blev meget glad for gaven. Og personligt ville jeg jo elske at putte en lille gut i sådan en "herrevest" i miniformat! :-)

Jeg må videre med forberedelserne til gæstebud. En god fredag aften til Jer derude.