21. oktober 2009

Mit lille bidrag

til Red Barnet: 4 stk blev det til. Ikke så mange, men heller ikke for lidt. :-)
Der er brugt i alt 119 gram blandet bomuldsgarn og opskrifterne er fra venstre mod højre: Lene Holme Samsøe, Anne Marie Øby (de to i midten) og Sandnes.
Det er muligt der kommer flere til, men lige nu er det disse der bliver pakket og sendt afsted til Rosenørns Alle.

Det første par kollega-sokker er færdige og allerede afleveret. Modtageren havde fødselsdag i tirsdags, og det var jo en anledning der måtte have en opmærksomhed. Fik hverken taget foto eller noget, men der er brugt 72 g. Fortissima til en str. 38; helt almindelige ribskaft-kilehæl-strømper. Næste par er halvvejs og her skal jeg nok sørge for at få dokumenteret inden aflevering. ;-) Om ikke andet, så for at jeg selv kan huske hvordan og hvorledes.

Der er planlagt besøg i Fredericia på fredag og muligvis en tur til BC på lørdag... Så der er basis for spændende indkøb og ny inspiration!

15. oktober 2009

Ho (ho-ho)

Efter en forkortet efterårsferie var det tilbage på jobbet idag. Heldigvis er det allerede fredag i morgen og min tidlige dag, så det går vist lige.


Weekenden var fuldt optaget af et feriebarn. Min 1 årige niece skulle passes, da hendes forældre havde fortjent en kærestetur på kro i det jydske. Den lille ankom fredag eftermiddag og var straks i gang med at holde de store kusiner beskæftiget. Jeg kom op og fik noget ud af dagene, da hun vågner og er klar omkring 05.45 hver morgen! Hun blev ikke engang skræmt af mosterens meget søvnige og uglede fremtoning på dette herlige tidspunkt. Som sådan er hun bare en glad og nem lille tulle, men hold da op, hvor er man da på hele tiden. Utroligt så meget man glemmer på bare 5-6 år. Alle de ting der lige skal holdes i kog, for man skal jo passe mad-, sove- og legetiden helt præcist! :-) Det var skønt at have en lille i huset igen - meeen også rart at aflevere hende tilbage til moren og faren søndag eftermiddag.

Mandag drog vi, incl. husbonden (som havde fået lov til en endags-tur og derfor skulle fragtes retur til sygehuset sent mandag aften igen; my treat...) mod Ho/Blåvand. Vejret var jo aldeles superdejligt årstiden taget i betragtning: Solskin og blå himmel, en smule vind og ellers bare friskt. Der blev badet, bowlet, leget, spist, gået på stranden, samlet "kongkyllinger" (som min anden niece kalder dem) og ellers bare hygget igennem. Lige nøjagtig hvad vi alle trængte til. Desværre kom vores Momse/Olde alligevel ikke med, da et meget dårligt knæ tvang hende til at blive hjemme. Rigtig kedeligt og synd for hende, som havde glædet sig enormt til at være sammen med os alle. Vi har lovet hende en revanche senere.


Tirsdag var der kortvarigt "mor-tid". Jeg havde hjemmefra researchet lidt, da Ho-strik ligger i kort gå-afstand fra feriecentret. Der var åben tirsdag eftermiddag, så efter endt "afkrudtning" af alle børn i badelandet, blev de placeret med tegnegrejet ved spisebordet, under moster og onkels vinger og jeg gik på rov. Der var jo goodies overalt og udenfor på gårdspladsen lokkede et "fyld i posen"-tilbud. Fik i alt 600 gr. skønt shetlandsuld på den konto. Til 150,- . Plus to nøgler strømpegarn, som skal forvandles til "kollega-sokker". Har to meget kuldskære kolleger og de spøger tit med om jeg dog ikke kan lave nogle dejligt varme sokker til dem - det skal de så få nu! :-)
Fortsat god ferie til de heldige - jeg skal strikke sokker...


6. oktober 2009

Hæklerier og strik med et formål…

.. min vest er endelig blevet færdig. Mit første ”rigtige” projekt i ren hækling. Altså i beklædningsdels-forstand. Den udspringer af en forelskelse i Laila’s Bella Donna, som jeg måtte indse var for indviklet til min hæklekunnen. Surfede lidt rundt og fandt så en anden opskrift. Var dog i noget meget tykkere garn og jeg havde jo det her Noro, som jeg gerne ville lave et eller andet i. Så enden på dilemmaet blev, at jeg fiflede lidt med opskriften og fik en brugbar vest ud af det. Yeijijh, siger jeg bare!! :-)
Faktaboks:
Design:
Rachel Søgaard (fundet på Familie Journalens hp)
Garn: Noro Kureyon Sock yarn fv. S188. 70% uld, 30% nylon
Forbrug: 166 gr.
Nål: 6
Ændringer: I sagens natur en hel del. Flere udtagninger og et bredere bærestykke, større ærmegab (som endte med at blive et kapitel for sig, da de blev for stramme. I stedet for at skulle hen og trevle op, foreslog en af mine medstrikkere i onsdagsklubben at sy godt omkring en maske; klippe skidtet op og få hæftet grundigt. Som sagt, så gjort. Så var det ærmegab udvidet - med et suuuuug i maven, da saksen faldt... )
Hit eller Skidt: Farverne er jo helt fantastiske og i første omgang var det også dem jeg faldt for. Købte garnet uden egentlig helt at vide hvad det skulle blive til. Jeg syn’s selv min vest er et hit og jeg er rigtig meget på toppen over, at jeg rent faktisk har hæklet noget brugbart, som ikke blot er en kant eller en lænke!! ;-)

Min cumulus-vest er godt undervejs. Kostede godt nok lige lidt hovedbrud, men en opringning til Ingridmarie gav løsningen; der var en fejl i opskriften. Ikke typisk Annette D., men det kan åbenbart også ske dér. Nu går det meget bedre og på p 7 er det jo forholdsvist tjept. Trods snoninger og andre sager.
Speaking of: Så var jeg jo i torsdags til strikkecafé på Kulturmaskinen, Odense. Altid en oplevelse og med indbygget undervisning. Jeg øvede mig lidt i vendestrik samt bieser, som f.eks. i denne her, som Ulla så fint har fremstillet! Købte selvfølgelig den nyeste bog; der er rigtig mange søde og skønne modeller. Desværre kun op til 8 år, men så må man i gang med regnemaskinen.Ovre hos Tine faldt jeg over denne fine opfordring. Se mere her. Super måde at støtte på og samtidig få brugt nogle bomulds- og acrylrester!! :-) Strikker du en lille hue eller to??? Jeg gør…