27. august 2009

Så sandt, som det er skrevet..

..ovre hos Nynne. Der er ikke sket meget på den her blog det seneste stykke tid, men hverdagen... ja der er der fuld fart på!En af de store ting var selvfølgelig ham hers første skoledag. Som alle andre nye skoleelever var han glad, forventningsfuld og ganske stolt (og moren ligeså selvfølgelig). Vi blev modtaget med flag og sang fra indskolingen, deriblandt den ene storesøster, som havde set frem til nu at være blandt dem der skulle synge en yngre søskende ind i skolelivet. Der var taler, is til børnene og kaffe til forældrene. Fotosession på den store trappe og solskin for alle pengene. En rigtig god og glad dag. Traditionen har været at når de 2 timers "skolegang" var overstået kunne man få lov at komme med i byen til en frokost. Den unge mand valgte at tage sin mor og farmor med på Jensens og foruden den oplevelse, blev Toys'r'us endevendt. :-)Strikkemæssigt bevæger jeg mig lidt rundt. Sprite er blevet syltet til fordel for et par andre projekter. Er åbenbart ikke så erfaren, som jeg selv tror, så nogle forkortede rækker var noget der ligepludselig drillede mig en del. :-) Det lykkedes vist alligevel og satser stadig på, at den skal være færdig i denne (sen)sommer.
Et af projekterne er det hemmelige, som der kommer mere om lidt senere... ;-)

Og så hækler jeg... Ja! Har forelsket mig vildt i "Bella Donna", men den oversteg altså mine hækleevner, så i stedet fandt jeg en anden veste-ting, som jeg nu har kastet mig over at lave i Noro Kureyon Sock yarn. Er ikke nået så langt endnu, men den tegner godt. Også her kommer der mere senere.
Tirsdag næste uge ser jeg frem til hovedstadsbesøget sammen med strikkepigerne. Vi har de orange togbilletter, vi har booket frokost-besøget og listen over butikker der skal besøges er på plads. Så er det bare at krydse fingre for at også vejret vil være på vores side. Det er nu engang ikke så hyggeligt at vandre Kbh. tynd i regnvejr...


10. august 2009

Anagram strik

eller hvordan Sofie bliver til Sprite.

Da jeg tidligere på året var på shoppetur i Aarhus med "strikkeklubben", købte jeg hos Ingers forårsgrønt dunlin til en model Sofie fra Designclub.dk. Begyndte frisk og frejdig på den, da vi var på Langeland i uge 31. Var egentlig ikke ubetinget tilfreds, men strikkede alligevel videre. Under sidste uges "klubmøde" kom jeg ikke rigtigt videre; begyndte på en strikkeprøve, for jeg var usikker på om jeg skulle helt ned på en pind 2½, men det var næsten for dræbende allerede inden jeg havde strikket mere end nogle få cm. Da jeg så kom hjem fra café, slog det mig at måske garnet ville være meget bedre til model Sprite fra Annette D. Samme aften slog jeg op til den og det var straks meget mere rigtigt! :-) Ved ikke om det er fordi originalgarnet til Sofie egentlig er silke/merino eller om jeg bare strikker ufatteligt grimt og ujævnt ribhulmønster i dunlin?? I hvert fald er jeg meget mere tilfreds med ribben, som det ser ud, so far, i Sprite.


I får lige et billede af sommerens to fødselsdagsdrenge: Den ene blev 6 år i juli og den anden rundede sit første i går! :-) Gæt selv hvem der er hvem...

9. august 2009

Så er det lige før..

..at der befinder sig en 5. klasser, en 3. klasser og på onsdag tilmed en 0. klasser her på matriklen. Manner! 3 skolebørn. Pheew.... Pigerne er jo garvede skolegængere så dagen i morgen er bare same old, same old. Det er anderledes stort for mindstemanden, som jo blev seks i løbet af sommerferien og nu er fuldt ekviperet med funklende ny skoletaske, pennalhus og lirer alfabetet og diverse regnestykker af næsten i søvne! :-) Jeg har mine sidste sommerferiedage fra onsdag, så han kan blive behørigt fulgt afsted, den lille, som snart bliver frygtlig stor.Det er blevet til en skoletrøje til ældste, som dog nok er lovlig varm lige p.t.
Faktaboks:
Design: Lene Holme Samsøe fra "Kæk & klassisk..."
Garn: en tråd Indiecita, 100% alpaca fleece, fv. 4147 lavendel og en tråd Admiral Ombré 75% uld/25% polyamid, fv. 1581 blå nuancer.
Forbrug: 294 gr. til str. 12 år + 4 store perlemorsknapper.
Ændringer: Ej brugt originalgarn, så den er knapt så kompakt og tyk.
Hit eller skidt: den er lille i str til min ældste, men hun og jeg er begge vilde med den. Hun har selv valgt farvekombi og jeg synes den blevet fed i den blå. Den var let at gå til; blev mestendels lavet på vores 4½ dages campingtur.
Sommerferien er også ovre for strikkecafeén vedkommende. I onsdags startede vi op igen - og det var bare skønt at se de andre igen; høre om ferieoplevelser, nyt strik og bare sludre igennem. Vi har planlagt en tur til de Københavnske garnbutikker i fortsættelse af vores supertur til Aarhus i forsommeren. Det bliver d. 1. september og jeg glæder mig allerede rigtig meget. Jettes beretning gjorde ikke forventningerne mindre...
Der er knoklet igennem herhjemme i denne weekend. Vores tæppe i stuen skulle renses og se så fint ud som muligt ovenpå stuerenoveringen for nogle uger siden. Så det meste af dagen i går gik med at pøse sæbevand på, lade virke, suge op, pøse rent vand på, suge op, lad tørre. Jeg har en rigtig øm lænd og nogle værkende håndled, selvom manden og jeg skiftedes til at styre maskineriet. Det er faktisk næsten ikke engang helt tørt nu her søndag aften, men ser rimelig pænt ud efter det, at det er et noget gammel og desværre lidt slidt tæppe vi har på. Trægulvet jeg gerne vil have, har der ikke liiiige været "tid" til endnu...
Nu lokker denne her og en kop kaffe. Fortsat god søndag aften.