13. april 2009

Enden på en dejlig påske..

..blev 3½ times rengøring inde. De 2 mindste børn var taget med farfar og farmor til faderen, hvorefter turen gik til Madsby. Den største kørte til legekammerat, så der var rig mulighed for at arbejde uforstyrret. Fik ordnet badeværelser, støvsuget, støvet af, vasket gulv, vasket køleskab, vasket et par maskinfulde og så lige lidt græsslåning ude! Pyh... Mine "gamle" knogler brokkede sig noget. Der var ømme muskler ovenpå 2 timers go-kart kørsel og 2 timers bowling i lørdags. Var nok godt lige at få det hele varmet op og rørt igennem igen! :-)


Ovenpå alle anstrengelserne indtog jeg terrassen med varm kaffe og seneste projekt. En lille forårstrøje til mit "fadderbarn". Lidt svært at se her, men farven er en rigtig skøn grøn og garnet er Gepard cotton baby. Mere senere, når arbejdet er udført.
Ellers har påsken budt på både sjov, arbejde, afslapning og - selvfølgelig - fantastisk vejr. Føromtalte udskejelser på racer- og bowlingbanen var i anledning af min farmors 75 års dag. Min (sted)far, onkler og faster havde valgt at vi alle skulle samles og hygge os sammen med vores fælles farmor/mormor. Vi var i alt 48. Har prøvet go-kart en gang for snart 10 år siden. Det var 100% lige så sjovt, som jeg huskede det. Nøij, der er gået en racerkører tabt i mig... :-) Når man lige har prøvet nogle omgange og har smidt forsigtigheden lidt, så er det bare ud over stepperne. Megaskægt altså!!
Haven blev også rundet. Min søster og svoger kom forbi for at hjælpe og manden var samtidig hjemme. Jeg mener selv jeg scorede den bedste deal; passe den lækre niece på ½ år plus sørge for mad og drikke til det arbejdende folk! :-)
I går blev en anden have besøgt. Ungerne og jeg mødtes med min veninde, hendes søn og søster i Odense Zoo.... Sammen med rigtig mange andre! Madpakkerne var smurt hjemmefra og vejret var perfekt til sådan en dag i det fri.
Nu "truer" så en ny uge. Heldigvis en ganske kort en af slagsen. Fredag har jeg nemlig fri igen. Turen går nordøst på; til Aarhus. En flok piger/quinder fra strikkecafeen tager turen til Smilets By, hvor vi skal shoppe, hygge og have dejlig frokost. Glæder mig...

10. april 2009

Små striber i påsken..

..eller endelig en færdig trøje til sønnen! Billede uden fyld, for det passede ham altså ikke at blive puttet i den og fotograferet.
Faktaboks:
Design: Sys Fredens "små striber"
Garn: "Baby Cashmerino" fra Debbie Bliss. Lyseblå, grå og grøn.
Forbrug: 291 g til str. 6 år (ca. 180 g. lyseblå og ca. 55 af de 2 andre)
Pinde: p. 4, alm. + rundp.
Ændringer: Ærmer forkortet 8 cm. og bullen forlænget 4 cm. Derudover lavet en grøn + grå stribe forneden for lige at bryde alt det lyseblå lidt.
Hit eller skidt: Garnet er simpelthen så lækkert. Totalt sjask når det kommer ud af maskinen, men ingen is på koen, når det igen er tørt. Lækkert, vamset og blødt. Valgte de originale farver, da de klæder hinanden og min lyshårede, blåøjede søn fantastisk! Sjovt design med at lade ærmer og bærestykke gå ud i et. Det giver en god v-hals, som er supernem at hive over hovedet. Selv som næsten 6 årig kan man godt blive hys, hvis noget strammer, når det skal tages på...