29. september 2008

It started with a kiss..

... eij, det gjorde det sådan set ikke, men det var sådan en hyggelig titel!! ;-)
Faktisk begyndte det til mellemste-barnets fødselsdag i starten af denne måned, hvor jeg sådan, halvt i sjov-halvt alvorligt, slyngede ud til mine 2 veninder: "hvaeh, nu har jeg jo fødselsdag på en fredag i år og der har jeg også fri, så skal vi ikke ta' på tøsetur til London?" Og det var jo lige nøjagtigt det vi skulle!! :-)
Der er holdt møder, sms'et, talt i telefon, arrangeret børnepasning (hvilket jo er et kapitel for sig) og surfet på nettet. Og nu er det officelt; vi 3 piger/damer/mødre flyver til London d. 12. november. I 5 dage! Det er helt latterligt, så meget jeg glæder mig!! Vi skal bo her:
Det ligger i gå-afstand til Oxford Street, Hyde Park og Marble Arch. Helt perfekt. Vi har bestilt et 3-sengs-værelse, så der skal hygges igennem.Det er endnu ikke planlagt i detaljer, hvad de 5 dage skal gå med. Det bliver shopping, sightseeing og superskønt. En ting er dog sikkert; på min fødselsdag skal vi i teatret og se "Phantom of the opera". Det bliver stor en oplevelse.
Jeg har jo boet i London i mine "unge" dage, som au-pair, så jeg tror at mine rejsefæller regner med, at jeg da lige guider dem rundt... hmmm.... Det var jo så i 1990, så mon ikke der er sket lidt i den store by siden.
For at vende tilbage til børnene. Ingen tvivl om, at det der med at man skal have passet 3 børn i fem dage er lidt af en presser. Men så er det lige at der bliver trådt i karaktér rundt omkring: Farmor og farfar tager mindstemanden og min venindes søster, som så også er min kollega, sprang friskt til: jeg snupper da pigerne. Ikke noget problem. Sådan!! :-)
Nøij! Det bliver godt.
P.S. Mon der er nogle gode garnbutikker i London??? :-)

26. september 2008

Mini

er færdig! Det var jo en gave, så den var klar, skyllet op og rettet an fredag i sidste uge - faktisk. Min "næsten"-guddatter skulle have den i 2 års fødselsdagsgave og selvom barnet ikke lige umiddelbart viste den store begejstring, så var hendes mor ganske tilfreds. Det var godt nok for mig. Skønt at lave noget, som bliver så vel modtaget!
Faktaboks:
Design: Else Schjellerup for designclub.dk
Garn: "duo" fv. 595, mørk violet, 100% ren merino lammeuld
Forbrug: 80 gr til str. 2 år + 4 knapper
Pinde: rundp. nr. 3
Ændringer: Strikket et par cm længere i bul og ærmer end opskriftens str. 1-2 år, da jeg syntes den virkede lige lovlig lille.
Hit eller skidt: Det er et hit - helt sikkert. Rigtig fin og sød model, som jo kan ændres og laves til både det ene og det andet.
Knapperne er en anden historie. Fik et lille tip om, at vores lokale Folkekirkens Nødhjælpsbutik havde ret mange gamle knapper. Så i stedet for at betale, ja hvad ved jeg, 5-10,- pr. stk, fandt jeg 4 til 25 øre stykket. Og de var da lige i øjet i nuancen og alting! Det bliver da ikke sidste gang jeg smutter der forbi og roder i knappekurven... ;-)

11. september 2008

Lille ting..

..stor virkning. - syn's jeg!

Har længe været sådan lidt "argh, den var ikke lige helt i skabet" omkring min grønne nettop. Den var altså bare for løs, for uformelig og for... ja - bare ikke god. Nå, tænke, tænke, tænke... Så slog det mig, at det jo er så trendy for tiden med toppe skåret under barmen. Mon ikke man kunne fixe et eller andet i den retning. For det den top trængte til, var jo lissom lidt facon. (når nu jeg ikke rigtig har nogen... facon altså! ;-) ) Idag skulle jeg så møde lidt senere på arbejde; sidder lige og ajourfører kalendere og så var den der: et helt, back to basics, snoet bånd da!! Så så man lige mig drøne ind på "lageret", hive garnet frem, klippe 3 lige lange stykker, binde fast i en stol, sno,sno, sno.....sno og sno: taa daaaah!

Se det var jo straks meget bedre, ikke? Så gør det pludselig ikke så meget, at den er løs ned om. Nu er det jo ikke så meget en sommertop, man har brug for mere, men den kan vel egentlig også køre ind i efteråret med en lang-ærmer under...


På mini-fronten sker der da også lidt. Er ikke nået så langt som ønsket; sidste week-end blev mestendels tilbragt på langs i kamp med en rigtig træls mave-virus.. Der var ikke den store lyst til at få rørt strikkepindene. Og da jeg endelig kom ud af dynen igen, var det andre ting (læs: vasketøj, rengøring osv.) der var først på listen.

Har været sådan lidt: hmm, skal det være en vest eller skal det være en trøje. Er blevet enig med mig selv om, at det bliver en trøje - denne gang. Nu har jeg jo opskriften (og den er jo super anvendelig) så kan næste mini udvikle sig til en vest. Og efter det, til en lille kjole. Mulighederne er der jo.... ;-)

5. september 2008

Det gik ellers..

..meget godt med kontinuiteten af indlæg her på stedet i august. Så gik der da vist lige hverdag (skolestart, fødselsdag, opstart af diverse børneaktiviteter, revision på arbejdet ovenpå årsregnskab, sølvbryllup i familien osv.) i den og væk var jeg!
Meeen; "Her har I mig tilbage", som det vist før er sagt... ;-)
Og med færdig strik, no less:
Min "green gable" er finito. Den hærgede blog-land ved min debut for ca. 1½ år siden, men ja, jeg kom så først i mål nu...
Faktaboks:
Design: Zephyr-style
Garn: merci fv. 1055 "blåbær" fra 123knit. Købt som kit; og nu har jeg så ca. 3 ngl. tilbage. Lidt meget syn's jeg, men de skal nok få en fremtid. For det er altså rart at strikke i da!
Forbrug: 362 g. til str. XL
Pinde: rundp. 3½ + 4
Ændringer: ingen. Har dog lavet den lidt "taljeret" som foreslået i opskriften. Ikke noget markant, men blot fordi..
Hit eller Skidt: Den er lækker, lækker i merci-garnet. Har ikke for alvor haft den på; det har ikke været uld-blandings-top-vejr for mig endnu. Er sikker på at den vil hitte med en langærmet et-eller-andet indenunder til vinter!! Selve opskriften er jo super. Først et nemt lille mønster, så ud over stepperne i glat og stort set ingen montering!
Efter green gable er der så kommet en designclub.dk "mini" på mine pinde. Det er ikke ligefrem blevet til så meget endnu, men den skal bruges til en lille gave, så jeg må til det...


Som nævnt har vi haft fødselsdag. Denne smukke, unge mø rundede de 8 år i tirsdags!! Og hun er blevet fejret i alt 3 omgange. Her puster hun lys - og nej, jeg vil ikke engang forsøge at tage æren for den kage. Det er farmors mesterværk!! Vi havde ryddet stuen og lavet langbord på græsplænen, for det var jo helt fantastisk vejr til en udendørs fødselsdagsfrokost... i søndags!! På selve dagen var det noget mere vådt, men hun nød det. Var på "dowdi" i Kolding Storcenter med far, farmor og farfar og blev rigtig feteret og forkælet med cafébesøg og tur i "Build-a-bear"-butikken. Så nu mangler vi bare at hun også begynder at ligne en 8 årig i højden.. Men hun er nu faktisk ret stolt af at være den 2. mindste i klassen! :-)
I går var så sidste arrangement på Badstuen's strikkecafé. Og hvad bedre end at afslutte lokalt med tanternes præsentation af franske Tiboodoo's kollektion af superfint, sødt og teknisk overlegent baby/børnestrik?? De havde ydermere inviteret Ingerlise Lebech til at undervise i nogle af de anvendte teknikker. Hun har oversat opskrifterne til dansk. Jeg prøvede at lave en fin, lille lomme med sirligt læg. (Det var der også andre der gjorde...) - har ikke været afsted siden juni, så jeg skal lige love for at jeg blev budt velkommen tilbage. Dejligt. Det forlød at der næsten havde været en interpol-eftersøgning igang efter "hende der fra Tommerup, med de tre børn". De havde været helt nervøse for, om jeg nu også var i live endnu da! :-) men nu satser jeg da på, igen, at komme afsted jævnligt. Strikkecafé; det må så være dét jeg "går til" dette efterår/vinter! ;-)