30. april 2008

Stribet pigetrøje

..den har jeg jo ikke fået dokumenteret helt færdig! Så her kommer fakta:


Design: "Ingelise" (blad 4/08)

Garn: "Paloma" fra Hübner (nogle nøgler jeg har arvet fra min mor; ved ikke rigtig hvor de egentlig stammer fra). 65% polyacryl/35% bomuld.
Forbrug: 158 gr. rød + pink til str. 2 år. 3 små blomsterknapper.

Pinde: 3½ + hæklenål 3½

Ændringer: Lavet af rester, derfor endte den med 3/4 ærmer.

Hit eller Skidt: Jeg synes den er fræk, frisk og lækker. Og jeg har hørt rygter om, at den lille modtager befinder sig glimrende i den!


Og så må man sige, at jeg befinder mig på kanten i øjeblikket. Jeg har simpelthen lagt mig et kraftigt lænde/bækkenhold til. Skønt. I søndags sagde det pludselig "knæk" og så har jeg bare været ude af stand til at bevæge mig normalt siden! Jeg har det faktisk bedst, når jeg sidder helt ude på kanten af en stol. Så er det lissom til at holde ud. Hvor er man dog handicappet, når det er ens ryg det er galt med. Altså!! Jeg nærmest padler rundt. Skal vælte ud over kanten af sengen for at komme op osv. Har været ved kiropraktor 2 gange for at blive knækket den anden vej. Er lidt mere mobil her på 4. dagen, men meget øm stadigvæk. Snupper 3. besøg hos "rygbrækkeren" på fredag, så går det forhåbentlig den rigtige vej igen. Min nye allerbedste ven er en 1 kilos pose med mellemfine, frosne ærter... ;-)


Så det er ikke strikkepindene der er blevet rørt den seneste uge. Er dog blevet færdig med min tunika (fakta følger) og er gået i gang med en lille fin trøje, der skal bruges til barselsgave en gang i juli. Er desuden gået i tænkeboks.. Det bliver med al sandsynlighed en lille niece, vi bliver begavet med til september. Og hun skal jo selvfølgelig be..lemres/gaves med noget af mosters hjemmestrik!! ;-) Må finde noget rigtig sødt.


Det er blevet hverdag, som hunde(hårs)løs familie. Pyh, det var hårdt den første uge. Nu er alle ved at være kommet over den værste sorg og savn og følelsen af, at der manglede noget. Jeg synes især det er svært, når alle unger er kommet i seng og her er stille. For så er her virkelig stille. Ingen puslen eller prutten eller tiggen eller slubren af vand... Mærkeligt, meget mærkeligt!


Som det også er set rundt omkring allerede, er denne her også dukket op hos mig. Ja, det er nu faktisk snart 2 uger siden. Jeg havde set den på Saxo og skyndte mig at forudbestille den. Der var både %'er og gratis levering på det tidspunkt! ;-) Og som det skal vise sig senere, ja, så vil der nok komme indtil flere af disse supersøde modeller på mine pinde!! Jeg har altså overgivet mig totalt til LHS. Elsker hendes design!


Nå, men denne aften er givet til surf, så jeg smutter videre ud i verden....
23. april 2008

I går..


...var en sorgens dag her hos os. Et elsket familiemedlem måtte forlade os. Nico er her ikke mere. Efter godt 11 år er vi uden hund i huset. Meget, meget underligt og meget, meget hårdt!
Han blev kørt ned af en bil i januar i år og siden da har han altså ikke rigtig været sig selv. Her på det seneste har han været temmelig stivbenet; plaget af gigt og derudover også ramt lidt af begyndende grå stær på begge øjne. Om det er det, som har ændret ham ved jeg ikke, men faktum er, at han 2-3 gange inden for et par måneder har snerret og snappet efter mig. Så sent som i mandags skete det igen - og det var med til at træffe beslutningen. For hvornår bliver der knurret af et at børnene eller deres kammerater..eller måske endda bidt i! Så i samråd med vores dyrlæge og for at stoppe mens legen var forholdsvis god, bestemte vi at dagen i går var den sidste med ham... Børnene, især den mellemste, har været meget kede af det og det er da bestemt heller ikke nogen rar situation. Det er jo et stykke "fast inventar" der pludselig er væk. Han har været hos os siden før vi fik børn... Vi trøster os selv og hinanden med, at han, trods alt, har haft et dejligt og langt hundeliv og at han nu drøner rundt i fuldt firspring, uden gigt, oppe i hunde-himlen...
Ha' det godt, Lille Viggo!!

18. april 2008

Forår..


.er det blevet rundt omkring på matriklen idag! Vejret har jo været perfekt til sådan en fridag og siden jeg nu blev vækket kl. 06:35 af en hund, som ville ud, har der også været timer nok til rådighed. (Skøre kræ. Han er helt forårskuller. Tror der er en løbsk tæve i nabolaget, for han kan slet ikke finde hvile. Han vil ud og han vil ind. Han piber og vejrer op mod vinden hele tiden...) Der blev sorteret bunker af vasketøj, vasket, støvsuget, råhygget over morgenmaden, jeg har været i fitness, der er fejet rensende strandsand ud på terrassen, fundet møbler og hynder frem, drukket eftermiddagskaffe derude osv... Det har været en rigtig ude-dag. Så alle har røde kinder her til aften! :-)

Nåede også at få færdiggjort den lille tøse-trøje. Her er den uvasket. Nu ligger den og tørrer og så kommer der flere billeder + fakta. Har lovet at få den sendt afsted til den lille modtager snarest, så den må skynde sig at blive tør... De var her jo i lørdags; vores venner og deres søde datter. Da prøvede jeg den lige hurtigt på hende - og den var lige i øjet.Har vist slet ikke fortalt, at jeg er begyndt at dukke op til de ugentlige strikkeaftener på Badstuen i Odense. Har været til nogle af arrangementerne tidligere, men blev enig med mig selv om at det da også kunne være hyggeligt at mødes med ligesindede og bare strikke. Og det havde jeg ret i. Har været afsted de sidste 4 torsdage. Det er rigtig hyggeligt. Søde damer/piger; snakken går og pindene gløder. Fandt ud af, at snakken nok havde været i rigelige mængder; i aftes, da jeg kom hjem og skulle fortsætte på mit ærme til tunikaen: Raglanindtagningerne lå det forkerte sted hele vejen op!!! For hulan da! Nå, heldigvis er det kun sådan et lille vingeærme, så det blev trevlet op og nu er det næsten strikket...igen! ;-)


Imorgen står der udflugt på programmet. Vi skal til Givskud Zoo. Vi skal afsted i 2 biler, for vi er jo 5 (ja, vores Far/Mand skal også med :-) ) og så skal moster, onkel, kusine og vores olde med. Det bliver lårtyk familiehygge med madkurv, hjemmebag og dejligt vejr!! (Det sagde Jesper nemlig selv...) Så der skulle ikke være nogen undskyldning for ikke at få en god dag. Og med al den aktivitet vi har udvist på hjemmefronten idag, synes jeg da også vi fortjener en "outing"!!

16. april 2008

Blogning når du vil og ikke...

når du "skal". Jeg kan ikke huske hvor det var jeg så de kloge ord, men kloge – det var de. Nu er jeg jo en af dem som blogger lidt ustabilt… Så var det, at jeg et eller andet sted læste, hvorfor så skrive om alle grundene til, at man ikke får gjort dette eller hint – i stedet for bare at kigge ind når man kan og vil! Så det tror jeg da bestemt at jeg vil prøve at efterleve i fremtiden. Jeg går ligefrem og har helt dårlig samvittighed over at jeg ikke får blogget – og det gider jeg altså bare ikke!! Der er dælme da nok at have skrupler over, når man mestendels er alene om 3 børn, job, hus, hund osv. Bloggen er et fristed; et pusterum! So there…

Der er færdig strik på vej, men der mangler lige isyning af et ærme her og færdigstrikning af sidste ærme + montering her. Og for at det så ikke skal være helt løgn, "kom jeg til" også at begynde på et "kogle-tørklæde" (dette er superflot; lavet af Jette/Rosen-strik. Tak for "lån" af foto!!)fra Kastanie-strik. Det skønne, skønne garn købte jeg helt tilbage på forrige års Vissenbjerg Messe. Og ligepludselig lå det der og så på mig...og så fattede jeg pindene og slog op! Ungerne legede i haven og solen stod lige ind ad mit soveværelses-vindue, så jeg satte mig på min lille trappestige (korte personers absolut uundværlige... ;-) ) og lod solen bage mig i nakken, mens jeg bare nød... Der står godt nok i opskriften, at det skal være på pind 6, men det forsøgte jeg - og kunne så absolut ikke forliges med den str. pinde og mønstret. Så pind 4 det blev. Og det skal nok blive godt. Det er jo vanvittig dejligt garn; cashmere/morbærsilke. Blødt, blødt, blødt. Har ikke fået taget billeder endnu, men det skal der nok blive!

Og for at dette ikke skal være fuldstændig billedløst og kedeligt kommer der her... "mand-med-buks" som den så smukt er beskrevet!! Jeg har nemlig fået et fitness-anfald!! Ja, tro det eller lad være! Så da der kørte et tilbud om billig 1. måneds træning og centret ligger tæt på bopælen, tanken om og troen på, at det vil hjælpe gevaldigt på mine migræneanfald og stress-symptomer... ja, så var der vel ikke mere at betænke sig på. Så jeg er nu officielt "bodybuilder". Eller noget... host-host. Måske jeg nu kan komme i lidt mere end kage-form!! ;-)1. april 2008

Hængeparti..


..Der var vist nok noget med en forsinket julegave til svigermor, som endnu ikke er blevet fremvist eller beskrevet her på kanalen. Så uden yderligere omsvøb:
Design: Drops
Garn: ”Eskimo” 100% ren ny uld, fra Garnstudio, farve 8 (rød)
Forbrug: 868 g til str. XXL (ca. 1½ nøgle mindre end opskriften angiver..)
Pinde: Bambus str. 8 + Addi rundp. 8
Ændringer: Lidt mindre krave, ellers ingen
Hit eller skidt: Iflg. modtageren er den meget varm, men rigtig god at putte sig i. Pasformen er også god.
So there...

Selvom det ligenu står ned i stænger her hvor vi befinder os, så er det godt nok dejligt at se ud ad vinduet og det stadig er lyst! Hvert år er der lige lidt tilvænning, selvom det jo kun drejer sig om en sølle time, så kan det alligevel lave lidt kuk i soveriet her på matriklen... I weekenden blev trampolinen gen-monteret til 3 hoppe-loppers store glæde. Jeg havde insisteret på, at frosten skulle være væk inden vi gjorde det og efter en hel solskins-søndag, var det umuligt at holde dem hen mere. Der er allerede tilbragt timer derude... Det er 3. sæson med sådan et instrument i på græsplænen og den er altså stadig populær. Vi har ikke sikkerhedsnet (skriiiig!!!), men 7-9-13 har der ikke været alvorlige skader forbundet med hopperiet endnu.

Idag, hvor jeg drønede lidt rundt her, har jeg irriteret mig voldsomt over, at jeg ikke kan strikke strømper. For hulan da, hvor svært kan det være, ikke? Men jeg har altså ikke fundet de vises sten på den front. Der bliver bare altid huller i hælområdet. Har prøvet flere forskellige udgaver, men nej... Det er jeg bare ikke god til. Og når man sådan ser rundt omkring hvad der kan frembringes på sokkefronten, så bliver jeg måske lige pludselig en dag nødt til simpelthen at få det lært. Sådan helt rigtigt!! Momse vil jo ikke altid være her og være leveringsdygtig i hjemmestrikkede fødder!!! Nu har jeg foreløbig bestilt en pakke hos Fru Bendix, så må vi se hvad der kommer ud af det!

Slukkede I også lyset i lørdags?? Selvom vi ikke bor i en neon-oplyst storby, hvor man rigtig kan se lyseslukker-effekten, havde vi vores egen lille stearinoplyste time lørdag aften. Faktisk ret hyggeligt... Og vi fik en snak på børneplan om det med klimaet osv.

Ligenu vil jeg så slukke pc'en og tænde for smørekniven. Morgendagens madration skal udarbejdes..