26. marts 2008

Lidt af hvert…

.. og ingenting! Aftensmaden er spist og børnene puttet i fælles opblødning i badekarret! Så er det blog-tid..
Påskeferien er ovre og hverdagen er atter på skinner. Påsken bød jo på en del sne her på Fyn til børnenes store begejstring. Vi havde faren/manden hjemme torsdag og lørdag. Lørdag var vi til kombineret påskefrokost/fødselsdag hos Farmor. Det blev ikke som sådan til egentlige projekter, men fik da bund i vasketøjet og ordnet forskellige andre småting, som har været lidt på stand-by. Desuden var jeg med min søster, svoger og hans bror en tur i Tyskland søndag. Mandag fyldte vi bilen med farmor og børn og tog på besøg hos faren/manden. Havde egentlig mest lyst til bare at være hjemme på den sidste påske-fridag, men ungerne ville selvfølgelig gerne til deres far. - Jeg har nydt stilheden på jobbet i dag…Pyh, mine unger larmer! Når vi sådan har været sammen det meste af døgnet i 5 dage, så bliver man lidt træt i hovedet!! ;-)

På strikkefronten bød påsken på et anfald af ”startitis”. På Vissenbjerg messen købte jeg lidt ind hos ”Tanterne”. De havde en hel ny-designet A-formet tunika med korte ærmer med på standen og den kunne jeg ikke leve uden.

Så den er godt i vej. Har strikket ryggen og er ca. ¼ del oppe på forstykket. For og bag er alm. glatstrik med indtagninger og ærmerne omvendt glat. Giver en fin effekt. - Midt i det hele ankom det nye ”ingelise” i postkassen. Der blev jeg fristet af en lille pigetrøje; gravede i restebunkerne, fandt noget egnet garn og slog op. Her er ryggen og det ene forstykke klar, men nu er jeg godt nok i tvivl om, om jeg alligevel har forregnet mig mht. resterne. Tror sgu ikke der er nok garn. Det vil vise sig - og så må jeg til at udtænke kreative løsninger! :-) Måske det ender med at blive en vest eller noget…

I øvrigt havde svigermor og jeg nogle hyggelige timer på føromtalte messe. Jo, der var rigtig mange quindemennesker på meget lidt plads; der var heste-hedt og meget lidt ilt i overskud! Men mange fine stande og andet sjovt at se på gjorde, at tiden fløj alligevel. Var også forbi M+H Isager/Danielsen-udstillingen. Fine ting (set før). Men var især imponeret af ”Viften”. Har ikke investeret i ”Japan”-bogen. Og det ville måske være lidt meget at gøre det bare pga. viften… Udover A-tunikaen fra ”Tante Grøn” blev der købt noget kaffebrun, merceriseret bomuld til en lille Holme-Samsøe cardigan. (Der er simpelthen mange søde modeller i det hæfte!) Der er jo babyer på vej alle steder i løbet af året!!

Nå, måske der er ved at være "rosin-tæer" på børnene. :-) Takker af for nu...

14. marts 2008

Grace er her...

Jeg sad til over 23 i går aftes for at strikke de sidste omgange inden aflukning og hæftning af 2 (!) ender! Og så i vaskemaskinen på uldprogram. I mellemtiden gik jeg i seng; satte vækkeuret til en lille times tid – og så op og lægge Grace til tørre, så jeg kunne få den på i dag! (ja, ja ved det godt. Ikke særlig normalt, men jeg kunne altså ikke vente med at få den på…) Frisk, sprød og ny! Den er lækker.
Faktaboks:
Design:
Anni P for Marianne Svit Garn: ”Supersoft” i farve ”Sloe” fra Svit.
Forbrug: 138 gr. (str. L)
Pinde: rundp. 3.
Ændringer: Ingen. Droppede det med ekstra udtagninger forneden. Da jeg fik den prøvet, var den helt fin.
Hit eller Skidt: Nu har jeg så gået med den i dag og synes den bliver sådan lidt ”løs” i det ved brug, men den er stadig dejlig at have på. Er vild med dens feminine udtryk.

Nu står jeg så med luksusproblemet: Hvad skal jeg kaste mig over?? Trænger til et lille, hurtigt projekt. Så det ender (jo nok) med et eller andet i str. Nul år! :-) …kunne jo også liiiige tage mig sammen og få gjort den Uglevest færdig – for hunden da også. Mangler faktisk kun lige v-udskæringen og monteringen. Den er simpelthen så sød…og for lille til min mindste!! Ja, ved ikke lige hvad der gik galt; men han kan altså ikke passe den. (Der gik det galt, at du var for langsom til at få den strikket færdig og nu er din søn vokset, Fru Thorsted! Tænk, sådan lige pludselig..!) Så den kommer til at gøre gavn et andet sted: Hos Emil; min venindes søn på 2 år. Har forelagt ideén – og den var hun med på! Hihi..

Ældstebarnets fødselsdag er kommet og gået. Bliver som altid, når der er fødselsdag, mega-mor-sentimental. Altså jeg kan da slet ikke forholde mig til tanken om, at have en datter på ti!! Hun er jo min første baby… Så lille og amme-fløde-tyk hun var.. Åh, skønt! Og nu er hun stor, dygtig, til tider hulens snusfornuftig (præget af vores families situation) og af og til pre-teenager med dør-smækken og rullende øjne!! - Sophia blev lykkelig for sin nye mobil! Hun har plaget for en de sidste par år, men nu var det så nu… Så må vi se om hun kan styre det. Vi har indtil nu ikke ment, at det var nødvendigt hun havde en, men fra sommer skal hun jo ikke mere i SFO om eftermiddagen og så er det jo nok meget rart at vi kan være i forbindelse på anden vis. Nu har hun så det her halve år til at finde ud af hvordan man gebærder sig med sådan et monstrum…
Det er X-factor tid! Jeg er barnløs i aften, så kan helt selv få lov at sidde og heppe på Laura!! God fredag aften derude!

10. marts 2008

Nyt i biblioteket..

Der er blevet indkøbt lidt nye bøger og hefter. I takt med at der dukker flere og flere ”maver med fyld” op i familien/omgangskredsen, syntes jeg der skulle lidt ny inspiration til. Har længe godt kunne tænke mig Wilfert’s ”spirrevipper” – så den landede i sidste uge på matriklen via et godt tilbud herfra. Og så er Fru Holme Samsøe jo altid leveringsdygtig i utroligt søde, vakse og gennemarbejdede opskrifter, så udover den første bog har jeg også købt disse 2. Og det var da ikke en fejl, skal jeg hilse og sige! Jeg er så begejstret… Har indtil flere billeder på nethinden…af søde børn i nogle af disse kreationer! :-D Tror bestemt også, at jeg skal have "Kæk & klassisk...", når den udkommer...

Så var der jo besøg på strikkecafé i torsdags, hvor Annette Danielsen var og dele ud af sin ekspertviden. Hun er, som hun selv beskrev det, fuldtids-strikker: Hendes job, hendes fritid og drømme om natten.. Super!! :-) Rigtig hyggelig aften, hvor jeg simpelthen fik lært (eller i hvert fald forsøgte at lære) væve- og gobelinstrik ud fra teknikken brugt i ”ærteblusen”. Vi fik et lille kompendie med hjem med beskrivelse af nogle af teknikkerne brugt i "hønsefødder og gulerødder". Selvom jeg snart har strikket i en del år, har jeg måske nok været lidt for forsigtig med at prøve nye ting. Det var skægt at prøve og viste sig jo egentlig heller ikke at være voldsomt vanskeligt. Al begyndelse er jo svær... men når nu der var kvalificeret hjælp, var det bare med at kaste sig ud i det! - Det kan så tilføjes, som noget rigtig godt nyt, skulle der i løbet af efteråret være flere bøger på vej fra Annette med opskrifter til både børn og voksne!!
Weekenden har stået i fødselsdagens tegn. Fredag eftermiddag var jeg i svømmehallen med 13 tøser for at fejre den store's 10 års fødselsdag. Lørdag havde vi første hold gæster og søndag andet hold. Pyh... men med en stor familie må det deles lidt op! Begge dage var rigtig hyggelige kom-sammener. Onsdag er det så den helt rigtige dag og der kommer faren hjem og er med til også at fejre den unge dame. Så må det vist også være godt for denne gang. Det er jo godt nok den første runde dag, men 4 dages festivitas kan vel gøre det... Hun har bestilt, at menuen skal stå på "byg-selv-burgere", så idag er de sidste indkøb foretaget og vi er klar. Gaverne er pakket ind og gemt på hemmelige steder!

4. marts 2008

Hov..

..Den gik da ubemærket hen, den 1 års blog-fødselsdag! Så skal der vel reflekteres lidt… Jeg har haft de bedste intentioner, men ikke tiden til at føre dem til protokols. Tilværelsen som ”enlig mor” (vi kører nu på 19. måned med manden indlagt/væk), job og alt det andet tager en ret pæn del af ens dag – og sådan må det være. Det ville selvfølgelig være både rart og givende at have tid nok til de der kreative, inspirerende ting man gerne vil, men sådan fungerer det bare ikke altid. Der er jo selvfølgelig nogle valg at træffe; skal man støvsuge eller strikke… Prøver da så vidt muligt at få overstået det huslige/praktiske først, men nogengange vil jeg altså bare bruge hjernen på noget strik/læsning/whatever og ikke lige tænke på, at vaskemaskinen skal fyldes/tømmes, madpakkerne smøres, hunden luftes, lektielæsning med pigerne und so weiter ….

Siden sidst har jeg fået lavet en lille hue i Gro’s design til min kusine’s kommende marts-bebs, som indtil videre er ”hemmeligt køn”. I får ingen billeder, men den er helt klassisk i råhvidt uld. Samtidig skrider arbejdet med Grace frem. Har overvejet at lave den lidt A-formet nedom, da jeg jo ikke ligefrem er nogen slank sild... (mildest talt). Men det skulle jo også være meget ligetil i denne fine og gennemarbejdede opskrift.

I øvrigt tror jeg, at det snart må være tid til garnindkøbsstop! JO! Efter Vissenbjerg Messen… Har jeg næsten besluttet mig for… Jeg ryddede op i bladbunken i week-enden. Fik sorteret en masse opskrifter fra og smidt en 8-10 kg (primært) ”Hendes Verden” ud. (har stadig ca. samme mængde liggende i en sådan en rulle-skuffe-ting under sengen…!!!) Samtidig gik jeg så lige igennem garnhjørnet; et upraktisk sted i stuen ved siden af den ene sofa, hvor jeg har en del poser og kurve stående med garn – ups…der var da vist projekter nok til det næste halve eller snarere hele års tid!! ;-)

P.S. Synes her er lidt "ensomt" for tiden! Der må meget gerne lægges kommentarer; bemærkninger; spørgsmål...you name it! :-)