23. april 2007

"Gammelt" sjal....eller dvs. gammelt i den forstand, at det er strikket hæklet pre-blog; i januar. (Jeg har besluttet, at det, jeg har fabrikeret i 2007 kommer til fremvisning her, så flere "gamle" fotos er på vej!) Tror at naboerne fik sig et billigt grin: det eneste sted jeg kunne få spredt sjalet ud, var på børnenes trampolin, så der stod jeg oppe og tog disse billeder mens det hele gyngede :-)
Og lidt fakta:
Design: Sys Fredens (fra bogen "Hæklerier" )
Garn: noget olivengrøn mohair fra Bilka, som jeg ikke kan huske hvad hedder. Og til kanten "Mousse" lysegrøn - også fra Bilka.
Forbrug: ca. 90 gr. mohair og 48 gr. pelsgarn.
Hæklenål: nr. 8 til selve sjalet og nr. 6 til kanten.
Hit eller skidt: Grøn i alle afskygninger er en af yndlingskulørerne og sjaler kan man jo aldrig få for mange af... så et hit!
"Tern & stribe" trøjen er godt på vej. Delene er strikket; nu venter monteringen og halskant. Så det burde jo ikke vare så længe inden poden kan posere i den! :-) Kunne godt tænke mig at finde ud af hvordan man laver de der "fremskridt-i-procent-barer" som jeg har set rundt omkring på folks igangværende arbejder, men det lærer jeg nok ligepludselig. Nu har jeg da, med venlig assistance herfra (og mange tak for det!!), fundet ud af at få sat et Flickr-album på bloggen.. Og sådan vil der jo nok komme nogle udbygninger henad vejen.
Og hvor var hun da bare sød, den lille prinsesse. :-) Selvfølgelig præsenteret i svøbet, som storebror gjorde verdensberømt i DK for 1½ år siden. En eller anden gang må det vist også på pindene her i huset - selvom jeg godtnok ikke skal ha' flere babyer...

22. april 2007

En lille prinsesse...

...jamen det er jo stort!! :-) Jeg bryder sammen og tilstår: jeg er royalist. Så selvfølgelig sad jeg klistret til skærmen ved spisetid i går aftes og skulle ha' alle detaljerne. hihi - og jeg sidder der nok også i morgen formiddag, når den lille, royale familie drager af fra Rigshospitalet.

11. april 2007

Ny bog, noget om "mus" og en rund fødselsdag..

Så blev påsken (godt) overstået.
Og efter en hektisk dag på farten, (mere herom senere), lå der en ny bog i postkassen! Har kun lige hurtigt bladret den igennem, men ser da ud til at der er potentielle, og fremfor alt, overkommelige projekter i den. :-) Det er jo altid dejligt med lidt inspiration og der er nu noget særligt over sådan en spritny bog. Uanset om den er garn-relateret eller ej. Jeg er medlem af et par bogklubber og det er bare skønt, når der kommer et nyt blad med posten. Straks må der brygges kaffe og så ellers "oses" igennem alle de nye titler. Jeg er godtnok inde i en periode med "læsetørke", så må med skam melde, at jeg faktisk har indtil flere ulæste bøger stående i reolen. Men det betyder jo så også, at der er noget at glæde sig til, når læselysten pludselig melder sig igen. Det er meget i perioder; så sluger jeg måske 2-3 bøger på ganske kort tid og så kan der gå et stykke tid, hvor jeg stort set ikke åbner en bog. I januar/februar genlæste jeg med stor fornøjelse serien om "Jordens børn" af Jean M. Auel. Det er jo lidt af nogle mursten, så måske derfor, trænger jeg lige til en bogpause nu her. Det kommer så strikningen tilgode..

Hvor kommer musene så ind... Tja... Jeg har haft problemer med smerter i knæene sådan on-off de sidste omkring 17 år. De sidste par måneder har, især, mit venstre knæ drillet mig rigtig meget og tilsidst måtte jeg en tur til lægen. Her fik jeg en henvisning til en undersøgelse på ortopædkirurgisk afd på Middelfart Sygehus. Der var så "bare" lige en ventetid på 2½ måned. Det var kun til for-undersøgelsen! - heldigvis har vi jo frit sygehusvalg i DK, så jeg drønede på nettet og fandt ud af at jeg kun skulle vente godt 3 uger på at komme til på Give sygehus. Tænkte, at så langt er der jo heller ikke fra Tommerup til Give, så jeg fik omdirigeret min henvisning. Anyway - idag var så dagen for for-undersøgelsen. Jeg blev scannet i knæet og lægen mente nu godtnok at det var nødvendigt med en kikkert-operation pga. de her "mus" for at det ikke skulle komme til at genere mig alt for meget senere hen. Det blev planlagt til d. 15. maj - ½ times operation i fuld narkose, ca. 14 dage på krykker og så kører det for mig igen! ;-)Håber jeg... Det huer mig nu ikke voldsomt meget med den der narkose, men sådan er det så. Det er dælme heller ikke mega god timing med mig som halv-invalid, når nu husbonden ikke er hjemme, men det klarer vi jo også nok. (Som altid med fantastisk hjælp og bistand fra familien) Om ikke andet får jeg da tid til, at sidde med benet oppe og læse eller strikke lidt med god samvittighed....


For at det hele ikke skal gå op i sygdom, kan vi meddele, at vi her i huset kan fejre en rund fødselsdag idag. Vores hund, Nico, bliver 10 år idag!! Hurraaahh!!! Selvom han her til højre ligner en udvisket, sort kugle (og iøvrigt på forbudt territorium i en af ungernes sækkestole) er han en madglad, lidt tumpet labrador og vores første barn - hihi!

6. april 2007

Glædelig påske!Så blev min bolero færdig. Og en faktaboks kommer her:
Design: HP/ Lene Holme Samsøe

Garn: Capri fra Brugsen (faktisk lidt pinligt; fælt polyacryl, men virker til den her...hi-hi)
Forbrug: 428 gr. (strikket i dobbelt garn)
Pinde: Addi Turbo rundp. 8 (Fantastisk værktøj. Ikke sidste gang jeg køber dem)
Ændringer: Lidt kortere ærmer

Hit eller Skidt: Tror den bliver en ok lun trøje her i foråret. Købte samtidig med Addi pinden den her sjalsnål, som er temmelig svær at se på mit foto, men den er er af mørkbejdset træ. Passer godt til bolero'en syn's jeg.

Mens jeg ventede på posten havde jeg jo kastet mig over "Tern og stribe"-trøjen til Christian. Og med bolero'en vel af pindene, de sidste par afteners gode film og kaffe på kanden er ryggen nu stort set færdig. (Altså mig og fotos; det er jeg da ikke for god til. De bliver ofte for mørke. Har ellers brugt blitz og "indirekte belysning". Nå, men farverne er brun/råhvid til striber og tern. Mellemblå, marine og lyseblå til felterne, som skal være forskellige på alle stykker.) Den er sådan lige op og ned med tilsatte ærmer og virker lidt vid i det, men jeg har målt drengen og den ser nu ud til at komme til at passe ham.
Ellers nyder vi det dejlige påskevejr. Lige bortset fra blæsten, som dog igår hjalp mig igennem en ret stor del af vasketøjsbunken. Det var effektiv tørring! :-) Idag har min mor og hendes kæreste inviteret os og min søsters familie til sammenskuds-frokost i deres helt nye campingvogn, så det skal nok blive dejligt.